Je dezinfekcia ozónom účínná v boji proti vírusom ?

Je dezinfekcia ozónom účínná v boji proti vírusom ?

Možno práve v týchto časoch rozmýšlate ako lepšie chrániť seba a svojich blízkych proti vírusom a ochoreniam. Rúška sa dočasne stali každodennou súčasťou nášho života. Mimoriadne dôležitá je však aj dôkladná dezinfekcia obytných či pracovných priestorov. Ozón je riešenie.

Dezinfekcia kancelárie ozónom
Takto pomocou ozónu dezinfikujeme kancelárie

V prostredí, kde sa denne stýka väčšie množstvo ľudí je veľmi jednoduché prenášať vírusy, či už priamim
kontaktom alebo dotykom rôznych povrchov. Napríklad virus chrípky prežije na povrchu ako je plast či kov až do 2 dní. Sú rôzne spôsobi dezinfekcie ale máloktorý je tak účinný a rýchly ako práve dezinfekcia ozónom. Ozón je 50 krát účinnejší a 3000 krát rýchlejší ako chlór. Rôzne dezinfekčné prostriedky vo formé gélov alebo tekutín sú síce účinné ale ich aplikácia je zdĺhavá a niektoré povrchy sú veľmi tažko dosiahnutelné. Ozón je plyn, čo znamená, že sa dostane kamkoľvek a dôkladne vyčistí všetky priestory. V štúdiách bolo dokázané, že ozón poškodí alebo zničí virusy už do 30 sekúnd.

Dezinfekcia kancelárie ozónom

Dezinfekcia ozónom podľa výskumov zničí vírusy ako Hepatitída A, SARS, HIV, Chrípkové vírusy, Polio virus a mnoho ďalších. Či je ozón účinný v boji proti Covid -19 zatiaľ nieje známe. Vieme ale, že ozón ničí SARS koronavírus, ktorého štruktúra je takmer identická s aktuálnym koronavírusom, preto je možné predpokladať, že aj v tomto prípade čistenie ozónom virus zničí. Ak chcete žiť či pracovať v čistom a zdravom prostredí, dezinfekcia ozónom je tá pravá voľba.

Objednajte si naše služby teraz ! www.ozon-ddd.sk

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *